Польські аграрії поблизу кордону висипали зерно з українських вантажівок

зерно

Польські фермери, які протестують поблизу кордону з Україною, висипали частину зерна з трьох українських вантажівок . Правоохоронці розслідують інцидент.

Як пише RMF24, випадок стався 11 лютого близько 11:30 біля пункту пропуску "Ягодин-Дорогуськ", одного з місць протесту польських аграріїв, передає ЄП.

Відео з місця інциденту оприлюднили на сторінці farmer.pl у "Фейсбуці".

"Три вантажівки, за кермом яких були громадяни України, в’їхали до Польщі після митних процедур. Учасники протесту не дали їм їхати далі і в певний момент відкрили напівпричепи, внаслідок чого частина зерна висипалася на дорогу. Водії після цього поїхали назад у в Україну", – повідомила представниця поліції Холма Єва Чиж.

Вона додала, що силового протистояння під час цих подій не було.

"Ми проводимо розслідування, встановлюємо особи людей, які брали у цьому участь, і опитуємо свідків", – додала Чиж, зазначивши, що далі зібрані дані передадуть до прокуратури для правової оцінки.

Як повідомлялося, 9 лютого польські фермери вранці розпочали блокаду пункту пропуску на кордоні з Україною – "Медика – Шегині". Пізніше протести поширилися ще на два пункти пропуску.

До того повідомлялося, що в межах протестів польські фермери планують заблокувати рух у п’яти пунктах пропуску на кордоні з Україною: три – 9 лютого, ще два – 12 лютого.

Автор: Юлiя Недашківська