Заради відновлення школи на Бучанщині світові знаменитості одягнули вишиванки від бренду Etnodim та United24

Заради відновлення школи на Бучанщині світові знаменитості одягнули вишиванки від бренду Etnodim та United24

До Дня вишиванки Etnodim та United24 за підтримки Музею Івана Гончара створили унікальні вишиванки для амбасадорів фандрайзенгової платформи UNITED24 з метою збору кошти на відбудову школи в селі Бузова Бучанського району

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на видання "NV.ua".

Аби відбудувати навчальний заклад у селі Бузова, який росіяни зруйнували під час наступу на Київ у березні 2022 року, необхідно $1 250 000. Наразі з цієї суми залишилося зібрати всього $200 000.

Усі вишиванки існують лише в двох екземплярах. По одній одягнули амбасадори фонду, серед них американська акторка Кетрін Винник, американський актор Лієв Шрайбер, український футболіст Андрій Шевченко, французький режисер Мішель Хазанавічус та інші. Другий екзепляр вишиванки розіграють серед тих, хто зробить внесок від 24 доларів. Збір триває з 18 травня до 1 червня. Кількість внесків від одного учасника необмежена.

Також йдеться про таке:

При створенні кожної вишиванки її дизайнери взяли за основу орнаменти з різних регіонів України, які доповнили елементами, пов’язаними з кожним амбасадором.

До прикладу, в основу вишиванки Андрія Шевченка ліг геометричний орнамент вишивки Київського регіону. До якого також додали листя каштанів, аби вишиванка нагадувала легенді футболу про рідне місто.

Нагадаймо, що Бучанська громада передала 2 дрони "Mavic 3 fly more" бійцям 72 ОМБр імені Чорних Запорожців.