У Києві відремонтують тунель метро між станціями "Почайна" та "Тараса Шевченка", але рух не зупинятимуть (оновлено)

метро

У Києві на тлі проблем з перегінним тунелем між станціями "Либідська" та " Деміївська " синьої гілки метро може початися ремонт на ще одній ділянці цієї лінії столичної підземки.

Про це "Телеграфу" повідомив заступник начальника КП "Київський метрополітен" Дмитро Пінчук.

"У зв’язку з фізичною зношеністю та необхідністю поліпшення експлуатаційних характеристик потребує проведення планового капітального ремонту ділянка тунелів по І-й головній колії "Почайна" та "Тараса Шевченка". Підприємство проводить закупівлю проєктних робіт. За ділянкою ведеться постійний періодичний нагляд. Безпека руху поїздів та безпечне перевезення пасажирів забезпечені", – зазначив він.

Загалом же, за його словами, фахівці КП проводять спостереження та нагляд за технічним станом об’єктів метрополітену відповідно до чинної нормативною документацією.

Пізніше у пресслужбі КМДА підтвердили, що ділянка тунелів між станціями метро "Почайна" та "Тараса Шевченка" Оболонсько-Теремківської лінії справді потребує проведення планового ремонту, який виконають влітку наступного року. Однак на час виконання робіт закриття перегону не планується. У Києві відремонтують тунель метро між станціями Почайна та Тараса Шевченка, але рух не зупинятимуть 01

У Києві відремонтують тунель метро між станціями Почайна та Тараса Шевченка, але рух не зупинятимуть 02

Раніше начальник столичної підземки Віктор Брагінський уточнював, що є проблеми на відрізку між станціями "Тараса Шевченка" (Подільський район) і "Почайна" (Оболонський район). Цей тунель будували у 1980-х роках, і він був експериментальним, через що на цій ділянці є певні особливості. Брагінський пояснював, що цю ділянку метрополітену планували закрити влітку 2024 року для проведення капремонту.

Як відомо, станції "Почайна" (до 2018 року "Петрівка") і "Тараса Шевченка" відкрили одночасно ще за радянських часів — 19 грудня 1980 року. Глибина залягання цих станцій становить 6 метрів та 7 метрів відповідно.

Як повідомлялося, 8 грудня у Києві закрили рух поїздів між станціями метрополітену "Либідська" та "Теремки" через затоплення тунелю. Очікується, що ремонтні роботи триватимуть півроку.

Через закриття руху частиною "синьої" гілки столичного метро запустили тимчасовий автобусний маршрут №2м "Кібернетичний центр – ст. м. "Теремки" – ст. м. "Либідська". На ньому має працювати 60 автобусів з інтервалом руху 1 хв.

Крім нього запустили тимчасовий тролейбусний маршрут №43к "Кібернетичний центр – ст. м. "Либідська". На ньому має працювати 20 тролейбусів з інтервалом у 3 хв.

Автор: Юлiя Недашківська